JAUME RIBERA REGUANT
Pastisser Artesà de Súria des de 1929
Pastelero Artesano de Súria desde 1929

 

Breu biografía del pastisser-flequer 
Jaume Ribera Reguant
 (03-10-1929)

 

Estudiant fins els 14 anys a las escoles de SURIA, als 14 anys es desplace a Manresa a fer d´aprenent a la pastisseria de Josep Marsinyach “L´ENGLANTINA” c/ Born nº 1 com a dependen repartidor en temps de dos anys i mig. Als vespres anava de repás a la Academia CALMET.

 

Als 16 anys vaigs d´apranent a la pastisseria de Barcelona “ La Lionesa ” propia del Sr, Goñi , situada davant mateix del mercat de Collblanc prop de Hospitalet.

 

Dos anys mes tard retorno a Manresa a “L´ENGLANTINA”, are al obrador junt amb els bons professionals i amics Andreu Magem, Josep Anglada, Josep Lladó, el Federico,etc. Els millors records  per el  Sr Josep i Sra Conchita, el fill Josep i l´Antonia, la iaia Antonieta germane del Sr. Josep etc........ Passats tres anys retorn a SURIA i junt amb el pare que es forner elaborem pa i pastissos a la anomenada “ Pastisseria RIBERA ”.

 

Jubilat als 64 anys, cuido un hort al pla de les HORTES de SURIA  on actualment soc membre de la “ Comunitat de Regants ”, i ensenyo els secrets de pastisser i forner als familiars i amics que m’ho demanen.

 

Escrit l'abril del 1995
per Jaume Ribera Reguant

 

 

 

 


© Copyright since 2004 pastisseria.net
Jaume Ribera Reguant -
Pastisser des de 1929 i hortolà des de 1995 - In Honoris


www.pastisseria.net

 © since 2004 pastisseria.net