ELS HORTS DE SÚRIA

LOS HUERTOS DE SÚRIA

 

 


View Larger Map

 

Horts de Súria · Tomaquet Rosa del Cardener

 

 

 

HISTÒRIA DEL REGADIU DE SÚRIA

 

TOMÀQUET ROSA DEL CARDENER

El 5 de setembre de 2006 el hortelans i botiguers van presentar a Súria el tomàquet rosa del cardener. Al reportatge de la televisió de Súria s'hi va sumar la televisió de Manresa amb una àmplia entrevista i promoció.

VIDEO DE LA PRESENTACIÓ 2006 - Directe You Tube

Súria - Pobles del Cardener

Tomaquet Rosa del Cardener ·  Horts de Súria
Presentació del Tomàquet Rosa del Cardener - 2011

 

Tomàquet Rosa del Cardener · Súria
Tomàquet Rosa del Cardener

Tomaquet Rosa del Cardener ·  Horts de Súria
Tomàquet Rosa del Cardener

 

Tomàquet Rosa del Cardener · Súria
Tomàquet Rosa del Cardener

 

Tomàquet Rosa del Cardener · Súria
Tomàquet Rosa del Cardener

 

L'horta surienca centra la seva producció en les varietats que millor s'adapten al nostre microclima. D'aquesta manera les petites explotacions que es cultiven de manera tradicional, proveeixen les llars i el mercat local de productes de temporada que han estat recol.lectats hores abans.

El producte estrella de l'horta de Súria és el tomàquet Rosa del Cardener, especial per a amanides, i que se'n pot gaudir de juliol a setembre. És un tomàquet de tipus buit de dins, té entre quatre i sis alvèols i un color molt característic.

Tots els productes de l'horta es poden trobar a les fruiteries locals, i també, els dissabtes, a les parades de fruites i verdures que alguns productors posen al mercat setmanal.
 


L’any 2006 es va iniciar una campanya per recuperar i promoure aquest producte, impulsada per la Unió de Botiguers i l’Associació d’Hortalans de Súria, amb el suport de l’Ajuntament i del Consorci de Promoció Turística del Cardener.


 

El tomàquet del Cardener és una varietat de tomàquet que es conreava tradicionalment a Súria i altres hortes riberenques d’aquest riu a la Comarca del Bages.

Donada la qualitat d’aquesta varietat, que es veu afavorida per les característiques del microclima de la zona, l’Associació d’hortolans de Súria, juntament amb la Unió de Botiguers, van promoure la recuperació i la comercialització d’aquest producte distintiu de les hortes del poble del Cardener. Al ser molt refrescant és un aliment idoni a l’estiu per menjar amb un bon raig d’oli o farcit.

Característiques
És un tomàquet de tipus buit de dins, té entre quatre i sis alvèols i un vigorós color rosat. Gràcies al microclima de la zona aquesta varietat de tomàquet presenta un gust molt característic, molt apreciat per la seva textura de pell fina i vigorosa carnositat.

Calendari de temporada: de juliol a setembre

 

 

 

   
   
 

 

 

 

LES ESCOLES DE SÚRIA
ALS HORTS

 

 

 

 
PRESENTACIÓ DELS HORTELANS - 11 DE SETEMBRE DE 2006
Plaça de Sant Joan de Súria

 

 

PRESENTACIÓ DELS HORTELANS - 11 DE SETEMBRE DE 2007
Plaça de Sant Joan de Súria


 

 

 

HORTS DE SÚRIA

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 


© Copyright since 2004 pastisseria.net
Jaume Ribera Reguant -
Pastisser des de 1929 i hortolà des de 1995 - In Honoris


www.pastisseria.net

 © since 2004 pastisseria.net